Utrecht
🇹🇷 Potaé, İstanbul kökenli bir restoran olarak, Amsterdam’da 2004 yılında kapılarını açmıştır. Vegetaryen ve vegan seçeneklerine odaklanan menüsünde, ev yapımı kumpir ve falafel gibi lezzetler öne çıkar. Taze ve yerel ürünler kullanmayı ilke edinen Potaé, özgün tariflerle müşterilerine sıra dışı tat kombinasyonları sunar. Türkiye dışında pek bilinmeyen kumpir konseptini dünyaya tanıtmayı hedefleyen restoran, sürdürülebilirlik prensipleriyle de dikkat çeker. Hollanda ve İspanya’dan sürdürülebilir şekilde üretilen patateslerle hazırlanan yemekler, restorana özgü bir tat deneyimi sunar.
🇳🇱 Potaé, oorspronkelijk uit Istanbul, opende zijn deuren in Amsterdam in 2004. Het menu, gericht op vegetarische en veganistische opties, benadrukt zelfgemaakte gerechten zoals kumpir en falafel. Door altijd verse en lokale producten te gebruiken, biedt Potaé unieke smaakcombinaties met originele recepten. Het restaurant streeft ernaar het concept van kumpir, buiten Turkije niet zo bekend, wereldwijd bekend te maken. Met een focus op duurzaamheid, bereidt het restaurant gerechten met duurzaam geproduceerde aardappelen uit Nederland en Spanje, voor een unieke smaakervaring.